به گزارش روابطعمومی بنیاد آلاء، در یک رویداد مهم و بیسابقه، نخستین نشست تخصصی با عنوان «تبیین مراقبت معنوی» با همکاری مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) و مرکز تخصصی آخوند خراسانی و با حضور آیتالله محمد مروارید، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان برگزار شد.
این رویداد که به همت جمعی از شخصیتهای علمی حوزه و دانشگاه و با استقبال گسترده طلاب سطح سه و بالاتر حوزه علمیه خراسان مواجه شد در تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۳ در مجتمع امام رضا علیهالسلام مشهد مقدس برگزار گردید.
حوزههای علمیه و مراقبت معنوی؛ ضرورتی انکارناپذیر
در این مراسم، حجتالاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی، استاد خارج حوزه علمیه مشهد، با ارائه یک سخنرانی جامع به تبیین ارتباط میان حوزههای علمیه و مراقبت معنوی پرداخت و با تأکید بر اهمیت توجه به ابعاد معنوی در زندگی انسان، به ویژه در شرایط بیماری و رنج، بر نقش روحانیون و طلاب در ارائه مراقبتهای معنوی به بیماران و خانوادههای آنها تأکید کرد.
حجت الاسلام الهی خراسانی خاطر نشان کرد: اگر خیریه های ما می خواهند آسیب ها و نیازمندی ها را تامین کنند، بخشی از این نیازمندی ها مراقبت معنوی است؛ لذا ارزش خیریه هایی چون مکسا مشهود است.
بنیاد آلاء و طب تسکینی در سرطان؛ نویدبخش آیندهای روشن
حجتالاسلام و المسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء، نیز در این مراسم به ارائه گزارشی از فعالیتهای این بنیاد در زمینه طب تسکینی در بیماری سرطان پرداخت و به اهمیت تسکین درد و رنج بیماران سرطانی، به نقش بنیاد آلاء در ارائه خدمات حمایتی و معنوی به این بیماران اشاره کرد.
وی افزود: حوزه علمیه مشهد در راهاندازی رشتهای تخصصی در مراقبت و سلامت معنوی پیشگام شده که افتخار بزرگی است، چرا که جای این رشته در حوزه علمیه خالی بود.
وی با اشاره به تجربه موفق طلاب در مراقبت معنوی از بیماران گفت: این امر به نوعی ادامه دهنده سنت مراقبت معنوی است که در زمان ائمه اطهار علیهمالسلام نیز وجود داشت.
سرطان، بیمار و خانواده؛ چالشها و راهکارها
دکتر سودابه شهیدثالث، آنکولوژیست و رئیس بیمارستان امید، نیز در این نشست به بررسی چالشهای روبرو با بیماری سرطان و اهمیت حمایت از بیماران و خانوادههای آنها پرداخت و با اشاره به نقش مهم مراقبتهای معنوی در کاهش اضطراب و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی، بر ضرورت همکاری بین رشتهای متخصصان مختلف در این زمینه تأکید کرد.
طب حمایت تسکینی؛ رویکردی نوین در مراقبت از بیماران
دکتر محمد جهانگیری، مدیرعامل مکسا، نیز به تبیین مفاهیم و اصول طب حمایت تسکینی پرداخت و با اشاره به اینکه طب حمایت تسکینی تنها به درمان درد محدود نمیشود، بلکه به بهبود کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی در تمام ابعاد جسمی، روانی و معنوی نیز توجه دارد، بر اهمیت این رویکرد در مراقبت از بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و لاعلاج تأکید کرد.
مراقبت معنوی و تابآوری بیمار؛ کلید عبور از بحران
دکتر محمدمهدی احمدی فراز، مدیر پژوهشکده مطالعات معنوی قم، نیز در این مراسم به بررسی ارتباط میان مراقبت معنوی و تابآوری بیماران پرداخت و با ارائه نتایج مطالعات مختلف، نشان داد که مراقبتهای معنوی میتواند به طور قابل توجهی به افزایش تابآوری بیماران در برابر بیماری و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند.
وی افزود: از سال ۱۳۸۹ که خدمت مراقبت معنوی در مکسا ارائه شد، سعی کردیم با محتوای دینی روش مند به سوالات بیماران پاسخ بدهیم به طوری که بیماری سبب بیداری شود.
تربیت متخصصان مراقبت معنوی
حجتالاسلام و المسلمین علی رحمانی، مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و رییس مرکز تخصصی آخوندخراسانی، نیز به اهداف تأسیس این رشته در این مرکز تخصصی اشاره کرد و با تأکید بر اهمیت تربیت متخصصان مراقبت معنوی، به نقش این مرکز در ارتقای سطح دانش و مهارت طلاب در این زمینه پرداخت.
وی افزود: با بازتعریف مفاهیمی مانند مرگ و مفهوم مرگ آگاهی در چارچوب آموزههای دینی، میتوان به بیماران و خانوادههای آنها در مواجهه با مسائل پیچیده زندگی یاری رساند.
مدیر مرکز تخصصی آخوند خراسانی تصریح کرد : هدف ما از مشارکت در این طرح، انجام مطالعات شناختی و مسئله یابی برای کاربردی سازی علوم اسلامی در قالب طراحی رشته مراقبت معنوی است.
گزارشی از اقدامات مکسا خراسان رضوی
در بخش پایانی این مراسم، دکتر هادی بیژن نژاد، مدیر مکسا خراسان رضوی، به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته از سوی این مؤسسه در زمینه مراقبتهای تسکینی و معنوی پرداخت و با اشاره به فعالیتهای مختلف این مؤسسه در سطح استان، بر اهمیت همکاری با سایر نهادها و سازمانها در جهت ارتقای سطح مراقبتهای بهداشتی و درمانی در استان تأکید کرد.
دکتر هادی بیژن نژاد افزود: سازمان بهداشت جهانی در آخرین طبقهبندی خود، بیماریها را به چهار دسته جسمی، اجتماعی، روانی و معنوی تقسیمبندی کرده است.
مدیر مکسای مشهد گفت: برخی بیماریهای روحی و روانی از بیماریهای جسمی سخت مانند سرطان نشات می گیرد و بر همین اساس روانشناسی تسکینی و مراقبت معنوی تسکینی پاسخی به نیازهای ضروری بیماران است که باید در مراکز درمانی به آن توجه شود.
دکتر بیژن نژاد با اعلام اینکه آمار بیماران مبتلا به سرطان در مشهد به ۲۳۰۰ می رسد، افزود: هر ماه به این تعداد ۲۰۰ بیمار اضافه می شود و بنابر پیشبینیها آمار ابتلا به سرطان تا سال ۲۰۴۰ دو برابر خواهد شد.
قابل ذکر است که نشست خبری رویداد «تبیین مراقبت معنوی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی رحمانی، مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و رییس مرکز تخصصی آخوندخراسانی و دکتر هادی بیژن نژاد، مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان مشهد در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
بازتاب خبری این نشست در رسانهها:
سایت مؤسسه مکسا: افزایش تابآوری بیماران مبتلا به سرطان با مراقبت معنوی
پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران: ارتقای تابآوری بیماران مبتلا به سرطان با مراقبت معنوی
خبرگزاری فارس خراسان رضوی: تشخیص زودهنگام در پیشگیری از پیشرفت سرطان حائز اهمیت است
خبرگزاری فارس خراسان رضوی: مراقبت معنوی نتایج اثربخشی در بهبود حالت روحی و روانی بیمار دارد
خبرگزاری فارس خراسان رضوی: مراقبت های معنوی باید بخشی از پروتکل های بیمارستانی باشد
سایت دفتر تبلیغات اسلامی قم: اولین رویداد تبیین مراقبت معنوی در مشهد مقدس
خبرگزاری ایرنا: ثبت نام ۲۰۰ طلبه حوزه علمیه خراسان در نخستین رویداد تبیین مراقبت معنوی
خبرگزاری ایسنا: مراقبت معنوی، پاسخی به نیازهای ضروری بیماران است
خبرگزاری حوزه: طلاب، پیشگامان مراقبت معنوی در بیمارستانها هستند
خبرگزاری رضوی: پشتیبانی معنوی و دینی کلیدی برای مقابله با سرطان است
سایت معالم: رویداد تبیین مراقبت معنوی آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد
سایت معالم: رویداد تبیین مراقبت معنوی برگزار می شود
سایت معالم: گزارش تصویری نشست خبری رویداد «تبیین مراقبت معنوی» با حضور اصحاب رسانه
سایت معالم: طلاب، پیشگامان مراقبت معنوی در بیمارستانها
سایت معالم: اولین رویداد تبیین مراقبت معنوی در مشهد مقدس برگزار شد
سایت معالم: رویداد نیمروزه «تبیین مراقبت معنوی» / گزارش تصویری ۱
سایت معالم: رویداد نیمروزه «تبیین مراقبت معنوی» / گزارش تصویری ۲
.
دیدگاهتان را بنویسید