×
×

پایان ماه مبارک رمضان 1446
مرکز مددکاری کوثر؛ فطریه و کفاره روزه را دریافت می‌کند

  • کد نوشته: 11959
  • 1404/01/07
  • 37 بازدید
  • ۰
  • ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادت شما روزه‌داران عزیز، مرکز مددکاری کوثر آمادگی دریافت زکات فطره (فطریه) و کفاره عمد و کفاره غیرعمد روزه شما عزیزان را دارد.

    مرکز مددکاری کوثر؛ فطریه و کفاره روزه را دریافت می‌کند
  • به گزارش روابط‌عمومی بنیاد آلاء به نقل از روابط‌عمومی مرکز مددکاری کوثر، در آستانه عید سعید فطر، دفاتر رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم تقلید، میزان فطریه (زکات فطره) و کفاره روزه ماه مبارک رمضان را در سال جاری (رمضان ۱۴۴۶) اعلام کردند.

    مدیر مرکز مددکاری کوثر گفت: ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادت شما روزه‌داران عزیز، این خیریه آمادگی جهت دریافت زکات فطره (فطریه) و کفاره عمد و غیرعمد روزه شما عزیزان را دارد.

    آقادادی افزود: امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: «کسی که روزه می گیرد ولی زکات فطره نمی‌پردازد، روزه او پذیرفته نمی شود.» از این جمله گهربار امام معصوم، به اهمیت زکات فطره پی می‌بریم.

    وی بیان کرد: پاداش روزه‌داران خشنودی حضرت رحمان و بخشش گناهان است. در روز عید فطر مسلمانان با پرداخت زکات فطره قبل از برگزاری نماز، علاوه بر انجام وظیفه شرعی خویش باعث ایجاد منافع اجتماعی و اقتصادی، ریشه کنی فقر و رضایت خاطر برادران دینی و مسلمان خود می شوند. مسلمان زکات مال خویش را برای رضای حق و نزدیکی به خدا، قبولی روزه‌های ماه رمضان و بیمه کردن سلامت خود و خانواده تا آخر سال می‌پردازد.

    ایشان در ادامه با اشاره به اینکه شادی مؤمن از اقامه روزه با شادی برای نیازمندان تکمیل می‌شود، بیان کرد: با پرداخت زکات فطره، شادی را برای خانواده‌های نیازمند به ارمغان آورید و زکات شما غذایی است که نیاز نیازمندان را برآورده می‌کند و به آنها فرصت می‌دهد تا مانند دیگران در شادی عید شریک شوند.

    ایشان مطرح کرد: هر کمکی، هر چقدر هم که کوچک باشد، تغییری واقعی در زندگی خانواده‌های نیازمند ایجاد می‌کند و با پرداخت فطریه خود، همین حالا مایه شادی بسیاری باشید.

    خیرین محترم می‌توانید از طریق شماره کارت‌های زیر نزد بانک رسالت به نام مرکز مددکاری کوثر نسبت به پرداخت این امر مهم اقدام نمایید:

    دریافت فطریه عام و سادات: ۵۰۴۱۷۲۷۰۱۰۰۹۵۲۵۳

    دریافت کفاره روزه عمد و غیرعمد: ۵۰۴۱۷۲۷۰۱۰۰۹۵۲۶۱

    لازم بذکر است در صورت واریز فطریه سادات و کفاره عمد، حتماً از طریق شماره تماس‌های ۰۹۱۳۱۰۱۱۶۵۶ و ۰۳۱۹۱۰۹۱۰۹۰ به ما اطلاع دهید.

    به منظور آشنایی و کسب میزان زکات فطره و کفاره روزه می‌توانید متن اطلاعیه دفاتر مراجع معظم تقلید را مطالعه نمایید:

    دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای مدظلّه‌العالی

    سؤال: مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟

    جواب: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است. ضمنا مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۴) به قیمت گندم برای هر نفر، حداقل ۷۵ هزار تومان اعلام شده است.

    دفتر آیت الله ناصر مکارم شیرازی

    طبق اعلام دفتر حضرت آیت‌الله‌ مکارم‌شیرازی زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ هشتاد هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ سیصد هزار تومان است. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۲۰ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان است.

    دفتر آیت الله سید علی سیستانی

    دفتر حضرت آیت الله سیستانی میزان و مبلغ فطریه امسال ۱۴۰۴ هجری شمسی ۱۴۴۶ هجری قمری) را اعلام کرد. از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم قوت شایع شهر است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد ۱۰۰ هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی ۵۰۰ هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیرایرانی، ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

    دفتر آیت الله سید موسی شبیری زنجانی

    زکات فطره و کفارۀ روزه سال ۱۴۰۴ مطابق فتوای حضرت آیت‌الله‌ شبیری زنجانی اعلام شد. در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید آمده است: «شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم به حساب گندم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

    با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

    کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰ گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سخت تر از فقیر می‌گذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.

    جهت تسهیل برای مؤمنین گرامی در انجام تکلیف شرعی و رسیدگی به نیازمندان محترم، بخش وجوهات دفتر آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی، مبالغ زکات فطره و کفاره را دریافت می‌کند و به مصرف شرعی آن می‌رساند.»

    دفتر آیت الله جعفر سبحانی

    دفتر حضرت آیت الله جعفر سبحانی نیز در اطلاعیه ای اعلام کرد که مؤمنان می بایست سه کیلو گرم از خوراکی های رایج هر منطقه و یا معادل قیمت آن را به عنوان فطره پرداخت نمایند.

    شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند آرد گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

    با توجه به اینکه قیمت آرد گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

    مثلاً قیمت آرد گندم در قم تقریبا هر کیلو ۳۰ هزار تومان است که برای هر نفر تقریباً ۹۰ هزار تومان محاسبه می گردد؛ قیمت برنج ایرانی و‌ خارجی نیز بر اساس مصرف خانوار به همین صورت محاسبه می‌گردد.

    دفتر آیت الله عبدالله جوادی آملی

    دفتر این مرجع تقلید به اطلاع می‌رساند؛ مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت گردد.

    همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیر عمد، به ازای هر روز ۲۰ هزار تومان (بیست هزار تومان) و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز ۱۲۰۰۰۰۰ تومان (یک میلیون و دویست هزار تومان) تعیین شده است.

    دفتر آیت الله حسین وحیدخراسانی

    دفتر حضرت آیت‌الله وحیدخراسانی با صدور اطلاعیه ای میزان و مبلغ زکات فطره ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ را اعلام کرد که متن کامل آن بدین شرح است:

    پیرو سؤالات مکرر مؤمنین از دفتر حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی (مدظله العالی) مبنی بر میزان زکات فطره ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ به اطلاع می‌رساند میزان زکات فطره برای هر نفر یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها از طعام‌های متعارف در محل است که مکلّف می‌تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.

    دفتر معظم له زکات فطره به حساب گندم را برای هر نفر به مبلغ ۸۵ هزار تومان قبول می‌کند.

    دفتر آیت الله حسین نوری همدانی

    دفتر حضرت آیت الله حسین نوری همدانی نیز با صدور اطلاعیه ای میزان زکات فطریه را بر مبنای قوت غالب گندم هشتاد هزار تومان اعلام کرد:

    با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مومنین و مومنات به اطلاع می رساند طبق نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی میزان زکات فطره و کفاره روزه در سال‌ ۱۴۰۴ شمسی و ۱۴۴۶ قمری به شرح ذیل می باشد:

    زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آن که در رساله عملیه ذکر شده است و یا قیمت آن را پرداخت کنند. بر این اساس قیمت قوت غالب گندم ۸۰ هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج ایرانی حدود ۴۵۰ هزار تومان و برنج غیرایرانی ۲۰۰ هزار تومان است که عزیزان در پرداخت آن مخیرند. در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه کنند.

    کفاره غیر عمد برای هر روز ۲۰هزار تومان و کفاره عمد برای هر روز یک میلیون و دویست هزار تومان است. توفیقات همگان را از خداوند متعال خواستاریم.

    دفتر آیت الله حسین مظاهری

    دفتر حضرت آیت الله مظاهری در اطلاعیه‌ای میزان زکات فطره و کفاره روزه در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:

    با آرزوی قبولی عبادت‌های مؤمنین در ماه مبارک رمضان، نظر حضرت آیت‌الله مظاهری در خصوص «زکات فطره» و «کفّاره» به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

    ۱) میزان زکات فطرۀ مکلّفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفّل، به‌‌ازای هر نفر، تقریباً ۳ کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکى از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محلّ زندگی خود بپردازند کافی است. این مبلغ، امسال، بنابر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود ۷۰‌ تا ۸۰  هزار تومان، با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور، برآورد شده است. در خصوص سایر مواد غذایی، با توجّه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است، مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محلّ زندگی خود بپردازند.

    ۲) کفّارۀ افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه، حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفّارۀ عمدی افطار روزه، به‌ازای هر روزه، شصت برابر آن می‌باشد. مبلغ کفّارۀ غیرعمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود ۲۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

    ۳) خرید سایر نیازمندی‌های متعارف فقرا، اعم از خوراکی و غیر خوراکی، با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفّاره و تحویل به آنان جایز است و نیز انتقال مبالغ زکات فطره یا کفّاره به حساب آنان مانعی ندارد و لازم نیست عین پول به آنها پرداخت شود.

    ۴) زکات فطرۀ کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی نظیر کارگران، کارمندان و سربازان که در محلّ کارشان غذاى روزانه به آنها داده می‌شود، بر عهدۀ خودشان می‌باشد.

    ۵) کسى که نماز عید فطر مى‌‏خواند، مستحب است زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد و اگر نماز عید نمى‌‏خواند، مى‏‌تواند ادای فطریه را تا ظهر عید به تأخیر اندازد.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *