به گزارش روابطعمومی بنیاد آلاء به نقل از معاونت ارتباطات و جذب مشارکتهای مردمی مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا)، دکتر احمدرضا جودتی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: همکاری با این موسسه گامی به سوی موفقیت در ارائه خدمات حمایتی و تسکینی به بیماران مبتلا به سرطان و خانواده های آنان و موضوع سبک زندگی سالم و پیشگیری است.
دکتر جودتی همچنین بر اهمیت ارتقای سواد سلامت جامعه از طریق رسانههای عمومی و شبکههای اجتماعی تأکید کرد و خواستار همکاری گسترده دانشگاه علوم پزشکی تبریز با مکسا در راستای افزایش آگاهی عمومی و تسهیل دسترسی بیماران به خدمات درمانی شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر مدیریت بهینه در مدیریت این موسسه در استان آذربایجان شرقی، از معاونت های درمان، بهداشت و روسای بیمارستانهای مربوطه خواست در حوزه های بهداشت، پیشگیری و درمان نیز این الگوی موفق مکسا را در استان آذربایجان شرقی اجرایی کنند.
در ادامه این جلسه، دکتر محمد جهانگیری، مدیرعامل مکسا، با ارائه گزارشی از فعالیتهای موسسه مکسا به عنوان نخستین و بزرگترین موسسه حمایتی و تسکینی بیماران مبتلا به سرطان، اظهار داشت: پس از موفقیت در ارائه خدمات حمایتی و تسکینی به بیش از ۴۵ هزار بیمار از سال ۸۸ تا کنون، یک سنگر جلوتر رفتیم و با مدل مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان به اصل پیشگیری پرداختیم. اجرای این طرح آزمایشی سال ۱۴۰۱ با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قم در شهر قم شروع شد و در حال حاضر با دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، اصفهان و امروز هم با تبریز تفاهمنامه اجرای این مدل را امضا کرده ایم. امضای تفاهمنامه همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی ایران و مشهد هم در حال بررسی است.
وی افزود: مدل مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان با هدف کاهش بار بیماری، کاهش بروز موارد جدید و جلوگیری از مرگهای زودرس و کاهش معلولیت و ناتوانی ناشی از سرطان است. همچنین حمایت مالی و اجتماعی و جلوگیری از هزینههای کمرشکن برای بیماران را در پی دارد.
مدیرعامل مکسا با بیان اینکه بهرهگیری از فناوریهای نوین میتواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران، همچنین دسترسی به خدمات درمانی و کاهش هزینههای آن کمک کند، اظهار داشت: پرونده الکترونیک که دسترسی آنلاین پزشک و متخصص و خود بیمار را در لحظه به اطلاعات مورد نیاز از ابتدای ورود نخستین دیتا فراهم میکند، امکان ارائه گزارش انواع گرافها در فاصله زمانی بسیار کوتاه و با اتکا به هوش مصنوعی از ارکان اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان است .
دکتر جهانگیری در پایان، مأموریت این مؤسسه را مدیریت جامع و بهینه بیماران مبتلا به سرطان و چشمانداز آن را ایجاد یک اکوسیستم ملی برای مراقبتهای جامع و بهینه از بیماران سرطانی عنوان کرد.
وی ابراز امیدواری نمود با حمایت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همکاری استادان و متخصصان این دانشگاه، خدمات مکسا در استان آذربایجان شرقی توسعه یابد و بیماران مبتلا به سرطان و خانوادههای آنان از این خدمات بهرهمند شوند.
این تفاهمنامه دوشنبه، ششم اسفند ۱۴۰۳، با حضور دکتر احمدرضا جودتی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محمد جهانگیری، مدیرعامل مکسا، دکتر اصغر جعفری روحی، معاون درمان، دکتر احمد کوشا، معاون بهداشت، جمعی از استادان و رؤسای بیمارستانهای دانشگاه و دکتر حسین جباری، مدیر مکسا در شعبه تبریز امضا شد.
در طرح مدیریت بهینه و جامع بیماری سرطان که با همکاری مکسا و دانشگاه علوم پزشکی قم آزمایشی از بهمن ۱۴۰۱ در قم اجرا شده است، تاکنون بیش از یکصد هزار نفر غربالگری سرطان پستان و روده بزرگ شدهاند.
در این مسیر بعد از شناسایی، موارد مشکوک ابتلا به سرطان با پیگیری مکسا و اقدامات دانشگاههای علوم پزشکی در زمان طلایی تشخیص، در چرخه درمان قرار میگیرند و بیماران تا انتهای مسیر درمان همراهی میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید