به گزارش روابطعمومی بنیاد آلاء به نقل از واحد ارتباطات و جذب مشارکت های خیرماندگار، سیزدهمین شماره فصلنامه تخصصی «آوای خیرماندگار» با محوریت «فرش و نیکوکاری»، پنجشنبه ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۴ در باغموزه نگارستان تهران رونمایی شد. در این مراسم از دو چهره پیشکسوت عرصه فرش، استاد سیدرضی میری و استاد غلامعلی ملول، بهپاس خدماتشان در ترویج هنر فرش و اقدامات نیکوکارانه تقدیر شد.
این رویداد همچنین با دورهمی عیدانه شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه و با حضور چهرههایی همچون علیرضا آتشک؛ مدیرعامل و علیاصغر خامنوی؛ عضو هیئتمدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، دکتر رضا درمان؛ مدیرعامل مؤسسه ابتکار و توسعۀ نوید، مهندس علی راد؛ مدیرعامل جامعۀ یاوری فرهنگی و … همراه بود.
فرش؛ پیوند هنر و نیکوکاری
دکتر مهدی توسلی، مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری خیرماندگار، در آغاز مراسم با اشاره به اهداف انتشار این شماره از فصلنامه گفت: «پروندههای ویژهای مانند زنان و نیکوکاری، آموزش و خیریهها، و فقر در شمارههای پیشین منتشر شد و اینبار به نقش فرش در مسئولیتپذیری اجتماعی پرداختیم. شعار ما “هر ایرانی یک نیکوکار” است و فرش، بهعنوان هنری اصیل، ظرفیتی بینظیر برای ترویج این فرهنگ دارد.»
دکتر مهشید رضایی، دبیر تحریریه فصلنامه، نیز افزود: «در این شماره روایتهای پنهان فرش ایرانی، از نذر و وقف تا نقش آن در حفظ محیطزیست، بررسی شده است. فرش تنها یک کالای هنری نیست، بلکه زبانی جهانی برای انتقال مهر و فرهنگ ایرانی است.»
تقدیر از دو استاد نیکوکار فرش
در بخشی از مراسم، از استاد سیدرضی میری، بنیانگذار پروژه «کوچ» با رویکرد پایدار در بافت فرش، تقدیر شد. او که ۲۱ فرش نفیس را به موزه فرش اهدا کرده است، گفت: «هرآنچه انجام دادهام، ادای دین به فرهنگ این سرزمین بوده است. در روشهای رنگرزی و بافت، همواره کاهش آسیب به طبیعت را مدنظر داشتهام.»
استاد غلامعلی ملول، دیگر نیکوکار تجلیلشده، نیز با اشاره به اهدای ۱۲ فرش نفیس خود به دانشگاه تهران اظهار کرد: «این آثار باید در معرض دید عموم باشند، نه محبوس در صندوقخانهها. امروز وظیفه همه ما حفظ میراث فرهنگی و اعلام وحدت در برابر تهدیدات است.»
فرش؛ روایتگر خاطرات جمعی
دکتر سیدمحمد بهشتی، رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی، با بیان خاطراتی از نقش فرش در زندگی ایرانیان گفت: «فرش تنها یک پوشش کف نیست، بلکه “جان” دارد و آداب زندگی را به نسلها میآموزد. کودکان ما بیآنکه آموزش ببینند، بهاحترام فرش کفش از پا درمیآورند. این هنر، گوهری است که ایرانیان به جهان هدیه دادهاند.»
پایانبخش با موسیقی و شبکهسازی خیریهها
مراسم با اجرای مصطفی خطیب در دستگاه بیات اصفهان و سخنرانی دکتر محمدتقی چراغچی از شبکه ملی مؤسسات خیریه درباره اهمیت شبکهسازی در NGOها ادامه یافت.
در پایان، میزبانان با دورهمی عیدانه، فضایی برای تبادل نظر فعالان اجتماعی فراهم کردند.
دیدگاهتان را بنویسید